HORECA  RECREATIE  GEZONDHEIDSZORG  ONDERWIJS


Studio De Kinderkooktuin initieert eigen projecten en werkt in opdracht voor de recreatieve en culturele sector, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Opdrachtgevers en samenwerkingen

Studio De Kinderkooktuin werkt graag samen met anderen. Hieronder een greep uit bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen waarmee de afgelopen jaren is samengewerkt.

Horeca en Recreatie

Landal Greenparks.
Museum BroekerVeiling.
Taste of Amsterdam / Taste of Kids.
YammYammy Lekker Zeeuws, een initiatief van Zilte Academie Zeeland, Provincie Zeeland en Jong Leren Eten Zeeland. JLE ZLD is een onderdeel van het Rijksprogramma Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Fête de la Nature Utrecht.
Stichting Samen Lachen Rotterdam.


Gezondheidszorg
Provincie Zeeland, Gezond in Zeeland.
ZIZO, onderdeel van Reinaerde in Utrecht.

Onderwijs
Gezonde Leefstijl op School GLOS-Educatief.
Jong Leren Eten Zeeland, Jong leren Eten Utrecht, onderdeel van het Rijksprogramma Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
IVN NME-centra Zeeland.

HZ University of Applied Sciences.
PABO en Alpo Utrecht.
SOON Utrecht Science Park.
Voortgezet Onderwijs in Zuid-Holland, Noord-Brabant.
Basisscholen en Kinderopvangorganisaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland.
Hoogbegaafdheidscentrum De Wereldwijzer.
Weekendschool Petje Af.
Hart op Groen.

Overig
Landgoed Vollenhoven.
NAGF Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.
Veggipedia.


Samenwerkingen en Projecten


klik op het logo ...


Opdrachten en Projecten

Een greep uit opdrachten en projecten waar Studio De Kinderkooktuin de afgelopen jaren aan heeft gewerkt.


Ontwikkeling foodexperimenten in opdracht van Museum BroekerVeiling

In 2022 ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin voor Museum BroekerVeiling verrassende foodexperimenten voor het PROEFLAB voor ‘’ Gronderzoekers en Etenschappers’’. Aan de hand van uitdagende en leerzame proefjes en technieken, op het gebied van natuurkunde, scheikunde, biologie en kunst, gaan de kinderen op ontdekkingsreis. Ze gaan onderzoeken, ruiken, voelen en proeven.

Ontwikkeling familie foodworkshops in opdracht van Landal GreenParks

In 2019 ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin familie foodworkshops voor in de restaurants van Landal GreenParks, en trainde managers en shiftleaders Fun & Entertainment van verschillende vakantieparken in Nederland en Duitsland.

Kidsfoodcamp

Studio De Kinderkooktuin ontwikkelde in samenwerking met met Hanneke Bergsma, sportdocente en eigenaar van De Buitenles, de basisopzet voor het outdoor activiteitenspel KidsFoodCamp. Dit spel is bedoeld voor kinderen, jongeren en hun familie.

Kindermoestuin voor Junior Chefs

Studio De Kinderkooktuin ontwikkelde voor particulieren en voor het onderwijs (po en vo 1ste jr) de KinderMoestuin voor Junior Chefs. Met dit (les)pakket wordt de hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten en koken zichtbaar. Je kweekt je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereidt daarmee heerlijke gerechtjes.  In 7 smakelijke thema's.

Lespakketten

Verder ontwikkelt Studio De Kinderkooktuin voor de onderwijssector leuke, creatieve en leerzame lespakketten op het gebied van voeding en koken. Met heerlijke recepten boordevol groenten en fruit. 

Daarnaast ondersteunt Studio De Kinderkooktuin bij het updaten van bestaande lespakketten.

DIY Kindermenu  

Ook bedacht Studio De Kinderkooktuin een nieuw concept in het kader van de kookcompetitie YammYammy Lekker Zeeuws KinderMenu. Kinderen bedenken het lekkerste gerecht voor op de kindermenukaart van restaurants in Zeeland, als alternatief voor friet met frikadel of kipnuggets.

Foodconcept Zilte Soepsteen 

In samenwerking met kinderboekenschrijfster en kunstenares Dieuwke Parlevliet ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin De Zilte Soepsteen Kinderkook(les)pakketten.

Naar een oud verhaal over hoe je, als iedereen een steentje bijdraagt, samen iets moois en lekkers kan creëren.

Kinderen maken niet alleen kennis met groenten en kruiden van het land maar ook met zilte producten zoals (gedroogd) zeewier.