ONTWIKKELSTUDIO
Ontwikkeling innovatieve foodconcepten
Voedselvaardigheden leren in samenhang
Studio De Kinderkooktuin ontwikkelt innovatieve foodconcepten voor kinderen, met (zee)groenten, fruit en peulvruchten in de hoofdrol. Het proeven en ontdekken van gezonde pure smaken wordt spelenderwijs gestimuleerd.
Aan de hand van originele en fantasierijke foodconcepten leren kinderen, jongeren en families spelenderwijs voedselvaardigheden in samenhang met verschillende onderwerpen. Ze krijgen informatie over voeding in relatie tot kunst, cultuur, identiteit, gezondheid, natuur, landbouw en duurzaamheid. Denk hierbij aan onderwerpen als milieu en klimaat, schijf van vijf, voedselafdruk, eetculturen en tradities, streekgerechten, feestgerechten, eetbare kunst, voedselketen, seizoenen, herkomst, voedselverspilling, eerlijke handel en biologische producten.
Daarnaast oefenen jonge kinderen met de foodconcepten spelenderwijs de vaardigheden lezen, rekenen en schrijven.
Door middel van creatieve foodconcepten wordt de informatie behapbaar.
FoodLab
In het foodLab worden de in de studio ontwikkelde foodconcepten in samenwerking met kinderen getest.



Opdrachtgevers en samenwerkingen
Studio De Kinderkooktuin werkt graag samen met anderen. Benieuwd met welke bedrijven, overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen en personen de afgelopen jaren is samengewerkt?




