PORTFOLIO


KinderMoestuin voor Junior Chefs

In 2013 ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin 'De KinderMoestuin voor Junior Chefs'. Bedoeld voor particulieren en voor het onderwijs (po en vo 1ste jr). Met dit lespakket wordt de hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten en koken zichtbaar. Je kweekt je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereidt daarmee heerlijke gerechtjes.  In 7 smakelijke thema's.
Te bestellen via gezonde leefstijl op school GLOS Educatief.

Plezier van het oogsten en het proeven

Kinderen krijgen interesse voor voedsel omdat ze zelf hebben meegewerkt aan de bereiding van een smakelijk gerecht. Wat is nu leuker dan te zorgen dat kinderen zelf een moestuintje hebben, waar ze groenten en kruiden kunnen kweken, plukken en vervolgens gebruiken bij het koken. Dit vormt de basis voor het KinderMoestuin lespakket wat qua omvang behapbaar is en waar oudere leerlingen al helemaal zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

Je kunt al starten met zaaien in de eerste maanden van het jaar. Heel simpel met de eenvoudig omschreven tips en adviezen in het bijgeleverde KinderMoestuin Werkboek. 

Daarnaast staan in het KinderMoestuin Werkboek tips en adviezen om je voedselafdruk te verkleinen, wat eerlijke handel is en hoe je energiezuinig kunt koken. De Kinderkooktuin wil op deze manier een bijdrage leveren aan een meer bewuste en gezondere leefstijl.

KinderMoestuin pakket Pizza en Hartige Taart met daarin courgette, mais, basilicum en tomaat.

Het Kindermoestuinpakket wordt geleverd in 7 aansprekende en smakelijke thema’s:
Pasta Pesto
Pizza en Hartige Taart
Groenten friet en Chips met Dip
Zoete koek en Taart
Soep en Stamppot
High tea met bloemen en kruiden
Sushi en Tempura

Voedselketen van zaaien tot eten 
Kinderen worden zich bewust waar het voedsel op hun bord vandaan komt. Ze krijgen waardering voor gezond voedsel en leren nieuwe smaken ontdekken.

Daarnaast leren ze het verband tussen zaaien, oogsten, koken en eten. En welke invloed een goede verzorging heeft op de oogst maar ook welke invloed het weer heeft op het resultaat.

Het leukste is natuurlijk het plezier van het oogsten en het proeven! Met de bijbehorende recepten kunnen van de geoogste groenten, kruiden en eetbare bloemen heerlijke gerechtjes worden bereid. De recepten zijn heel eenvoudig omschreven en gemakkelijk te bereiden.

Duurzaam en eerlijk geproduceerd
Door de compacte vormgeving is het moestuinpakket zeer geschikt voor kleine stadstuin of balkon.

De KinderMoestuin is duurzaam en eerlijk geproduceerd met respect voor mens en natuur.
Hiervoor is samengewerkt met bedrijven en ondernemers die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk op aarde. Waaronder Pure Jute, Moestuinexpert Marilies Jacobs en Voedingskundige Fee van Bruxfoort.