PORTFOLIO


Outdoor activiteitenspel Kidsfoodcamp

Studio De Kinderkooktuin ontwikkelde in samenwerking met Hanneke Bergsma, sportdocente en eigenaar van De Buitenles, de basisopzet voor het outdoor activiteitenspel KidsFoodCamp.

Het spel is bedoeld voor kinderen, jongeren en hun familie, waarbij behendigheid, uithoudingsvermogen en kennis over voeding en de bereiding ervan worden getest. 

Het KidsFoodCamp spel wordt buiten gespeeld op schoolpleinen, op het strand, in het bos, bij het vakantiehuisje, op de camping, in de (speel) tuin..

Innovatievoucher

Uit handen van gedeputeerde Dick van der Velde van Provincie Zeeland ontving Studio De Kinderkooktuin in het kader van het initiatief Gezond in Zeeland een innovatievoucher voor het outdoor activiteitenspel KidsFoodCamp.
Deze regeling is ingezet door de Provincie Zeeland om innovaties te stimuleren op het gebied van recreatie gekoppeld aan gezondheid en vitaliteit voor inwoners en gasten. In totaal werden 10 innovatievouchers uitgedeeld. Ondernemers met verrassende ideeën op het gebied van recreatie, toerisme, natuur, beweging, voeding of vitaliteit konden meedingen. 

Waarom hebben we KidsFoodCamp bedacht?
Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter leert wanneer je beweegt. Heel simpel omdat er meer bloed en zuurstof naar je hersenen gaat als je beweegt. Daarnaast vergroot bewegen tijdens het leren niet alleen het plezier in leren, je leert ook makkelijker en onthoudt langer.

 

Wat maakt KidsFoodCamp zo bijzonder?
KidsFoodCamp is een vakoverstijgend spel. Aan de hand van thema's die over de grenzen van vakken heen gaan, leren kinderen en jongeren vaardigheden in samenhang. Ze leren bewegend en samenwerkend van alles over gezonde voeding en koken, in samenhang met onderwerpen die te maken hebben met biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, taal, rekenen of cultuur.