PORTFOLIO


Foodconcept Zilte Soepsteen 

In samenwerking met kinderboekenschrijfster en kunstenares Dieuwke Parlevliet ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin De Zilte Soepsteen Kinderkook(les)pakketten.

Naar een oud verhaal over hoe je, als iedereen een steentje bijdraagt, samen iets moois en lekkers kan creëren. Alle ingrediënten uit het kookpakket bij elkaar worden uiteindelijk een maaltijd waar je met elkaar van kan smullen.

 

Uitgangspunt voor alle kinderkookpakketten; ze zijn lekker, leerzaam, gezond en duurzaam. En ze hebben een Zilte Twist. Kinderen maken niet alleen kennis met groenten en kruiden van het land maar ook met zilte producten zoals zeewier. Zeewier wordt als smaakmaker in plaats van zout gebruikt.

 

Een Kids Testpanel van 35 enthousiaste junior chefs uit groep 7 en 8 van Brede school Noorderpolder Theo Thijssen uit Zierikzee beoordeelden tijdens schoolkamp de eerste 3 kinderkookpakketten van de productlijn De Zilte Soepsteen. 
Kinderen maken kennis met de smaak van zeewier. Zeewier heeft veel gezonde eigenschappen en de teelt van zeewier belast het milieu weinig: er is nauwelijks grond, zoet water of fossiele brandstof voor nodig. Wellicht een belangrijk ingrediënt voor de toekomst.

De leerlingen beoordeelden de kinderkookpakketten Sushi in a Bowl, Pasta met Zeekraalpesto en Stamppot met een Zilte Twist, op presentatie, bereiding en smaak. Ze beoordeelden de bereiding als eenvoudig en gaven voor de presentatie hoge cijfers. Qua smaak eindigde Sushi in a Bowl met stip op nr. 1, kort gevolgd door de Pasta en Stamppot pakketten. De kinderen waren verbaasd over de smaak van zeekraal pesto, ze vonden het verrassend lekker. Lamsoor werd wisselend beoordeeld, sommigen kinderen moesten nog wennen aan de smaak terwijl andere kinderen ervan smulden. Ook over de smaak van het gedroogde zeewier waren de meesten verbaasd. 'Dit smaakt heel erg lekker!'

Klik op de link voor vlog KidsTestpanel