BLOG


oktober 2022  Gi-ga-groen!

Zo Gi-ga-leuk!!!  Dat ik mijn bijdrage heb mogen leveren aan dit super toffe project!

Een project dat in het teken staat van het thema van de Kinderboekenweek 2022: ‘’Gi-ga-groen’’.

 

Tijdens de Kinderboekenweek en het Oogstfestival in Museum BroekerVeiling, wordt met verrassende foodexperimenten de kick-off georganiseerd voor het PROEFLAB voor ‘’ Gronderzoekers en Etenschappers’’.

Basisschool leerlingen van 12 scholen uit de omgeving krijgen van 5 t/m 16 oktober een klein voorproefje van dit toekomstige educatieve PROEFLAB.

 

Studio De Kinderkooktuin ontwikkelde Gi-ga groen(t)e proefjes. In ons eigen kidsfoodlab werden de proefjes uitvoerig getest en uitgewerkt.

Wauw!! Wat was dat leuk!

 

We bedachten o.a. een Gi-ga gave knetterproef met Gi-ga groene popcorn. Maar ook een eetbaar schilderij met Gi-ga groen(t)e verf. En wat dacht je van roze zuurkool, een lampje laten branden met citroenen, appels en aardappelen, … en nog veel meer.

 

Aan de hand van uitdagende en leerzame proefjes en technieken, op het gebied van natuurkunde, scheikunde, biologie en kunst, gaan de kinderen op ontdekkingsreis. Ze gaan onderzoeken, ruiken, voelen en proeven.

Kortom een fantastische ontdekkingstocht over groenten en fruit met duurzaamheid en gezondheid als centrale thema.

 

Dank aan Marije van der Stelt, eigenaar van Hart op Groen en Rozelinde Stuvel, educator & conservator bij Museum BroekerVeiling voor deze ontzettend leuke opdracht. En ook dank aan de enthousiaste en deskundige groep oud-leerkrachten, met hart voor groen, die de leerlingen in het PROEFLAB gaan begeleiden.

Het museum is gevestigd in een prachtig Rijksmonument in de kop van Noord-Holland, waar nostalgie en historie samenkomen. Het is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Absoluut de moeite waard om dit doe- en beleef museum te bezoeken.

 

#gronderzoekers #etenschappers #proefjesentechnieken #proeflab #gezondebodem #biodiversiteit #plantaardig #vanhetseizoen #vandichtbij #voedingseducatie