WETENSCHAPPELIJKE INZICHTEN EN TRENDS


Naar verwachting zullen in 2050 ongeveer tien miljard mensen op aarde wonen. Wetenschappers zijn het er over eens dat 10 miljard monden gevoed kunnen worden. Maar dan zullen we wereldwijd andere voedselkeuzes moeten maken en voedselverspilling moeten tegengaan. Kennis en inzicht hierover zijn de katalysator voor verandering.

Studio De Kinderkooktuin wil een bijdrage leveren door kinderen en families aan de hand van innovatieve foodconcepten spelenderwijs te informeren over voeding in relatie tot gezondheid, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat en eerlijke handel. En dat is belangrijk, want het vormt de basis voor een gezonde, (h)eerlijke en groene wereld waarvan kinderen de toekomst zijn.

Kan gezonde voeding de planeet redden? De EAT-Lancet Commission on Food, Planet, Health bracht 37 toonaangevende wetenschappers van over de hele wereld samen om deze vraag te beantwoorden.

Hoe ziet het planetaire gezondheidsdieet eruit?  De EAT-Lancet Commissie presenteert een mondiaal planetair gezondheidsdieet dat gezond is voor zowel mens als planeet. Ontdek de belangrijkste conclusies uit het rapport en de specifieke acties die we allemaal kunnen ondernemen om bij te dragen aan de Grote Voedseltransformatie.