PORTFOLIO


DIY Kindermenu  

Studio De Kinderkooktuin bedacht een nieuw concept in het kader van de kookcompetitie YammYammy Lekker Zeeuws kindermenu. Kinderen bedenken het lekkerste gerecht voor op de kindermenukaart van restaurants in Zeeland, als alternatief voor friet met frikadel, kroket of kipnuggets.

 

De competitie is een initiatief van Zilte Academie Zeeland, ondersteund door Provincie Zeeland in het kader van het landelijke programma Jong Leren Eten.
Kinderen leren wat Zeeland te bieden heeft aan heerlijke producten. Ruiken, proeven en gerechten bereiden. Leren welke producten in welk seizoen beschikbaar zijn en zorgvuldig omgaan met de aarde en de zee.

 

Het Kinderkooktuin Team heeft voor deze competitie een nieuw concept bedacht. Speciaal voor de jongste kinderen. Want wat is er nu leuker dan het gerecht dat je in een restaurant hebt besteld zelf aan tafel verder af te maken. Je kunt zien wat er allemaal in je gerecht zit en je hoeft je niet te vervelen want je bent lekker bezig. Een creatief Zeeuws KinderMenu. 

We bedachten twee smaakvolle creatieve gerechten. Kapitein Knop cake met vers fruit van Zeeuwse bodem en een topping van cream cheese met Zeeuwse Babbelaar kruimels en gedroogd zeekraal zilt. Het tweede gerecht is Sushi in een Boot met verse groenten, gedroogde zeewiersnippers en Hollandse garnalen.