MARIANNE KOOPMAN


Gezond eten met een zilte twist

Marianne Koopman is initiatiefnemer, eigenaar en creatieve brein achter Studio De Kinderkooktuin. Ze ontwikkelt creatieve foodconcepten voor kinderen, met (zee)groenten, fruit en peulvruchten in de hoofdrol. Het proeven en ontdekken van gezonde pure smaken wordt spelenderwijs gestimuleerd.

Ze initieert eigen projecten en werkt in opdracht voor de horeca en recreatieve sector, het onderwijs en de gezondheidssector.

Achtergrond

Marianne Koopman is afgestudeerd aan Van Hall Larenstein University of Applied Sciences. Van jongs af aan is ze zich bewust van de schoonheid van de natuur en hoe belangrijk het is om zuinig en respectvol om te gaan met onze planeet. 

Naast de passie voor alles wat met het buitenleven te maken heeft, heeft Marianne Koopman ook een grote passie voor voeding, en koken met pure ingrediënten. Zintuigen ogen, neus en mond worden op dezelfde wijze geprikkeld door geuren, kleuren en smaak. 

Haar passie voor koken met pure ingrediënten is verder gegroeid bij Cuisine Culinair Nederland. 

Na het behalen van de benodigde horecapapieren is Marianne een aantal jaren geleden gestart met een tuincafe waarin verse producten de boventoon voerden. Dit smaakte naar meer en als moeder van 3 kinderen, besloot Marianne dat het belangrijk is om haar kinderen te leren waar het voedsel op hun bord vandaan komt. En hoe je heerlijke gerechten bereid die passen binnen een bewust en verantwoord voedingspatroon. Het is niet alleen leuk, het bevordert ook de keus voor een gezonde en duurzame leefstijl nu en later. 

 

Het idee voor Studio De Kinderkooktuin is ontstaan nadat op initiatief van Marianne in 2010 een educatieve schooltuin met natuurlijkspelen elementen is aangelegd op de basisschool van haar kinderen.

Als vrijwilliger in de schoolmoestuin groeide het enthousiasme voor het geven van voedingseducatie. Gestart werd met het organiseren van educatieve kookworkshops in het basisonderwijs en de kinderopvang. Later gaf Marianne Koopman als gastdocent ook voedingseducatie in het voortgezet onderwijs en organiseerde ze inspiratiebijeenkomsten voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en ouder-kind workshops.

Daarnaast ontwikkelde Marianne Koopman educatieve producten en lespakketten om kinderen en families enthousiast te maken voor gezonde en duurzame voeding.

Inmiddels richt Studio De Kinderkooktuin zich volledig op het ontwikkelen van innovatieve foodconcepten voor de horeca en recreatieve sector, de gezondheidszorg en het onderwijs.


De geboren en getogen Zeeuwse is, na vele jaren in het midden van Nederland te hebben gewoond, in 2015 samen met haar gezin teruggekeerd naar het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Haar passie voor Zeeland met alle heerlijke zilte ingrediënten die Zeeland rijk is, vormen regelmatig een inspiratiebron voor nieuwe foodconcepten. 

Het idee achter Studio De Kinderkooktuin
Het aanleren van een gezonde en duurzame leefstijl is net zo belangrijk als leren lezen, schrijven en rekenen. Je hebt er een leven lang profijt en plezier van. Je houdt niet alleen je eigen lichaam gezond maar ook onze planeet.
Het vormt de basis voor een gezonde, (h)eerlijke en groene wereld waarvan kinderen de toekomst zijn.
Door middel van creatieve foodconcepten wordt de informatie behapbaar.