IN DE MEDIA


Marianne Koopman, eigenaar van Studio De Kinderkooktuin heeft een gastblog geschreven voor Veggipedia.
Veggiepedia is een project van het Nationaal Actieplan groenten en Fruit.

Het NAGF is een samenwerkingsverband van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De missie van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is het verhogen van de consumptie van groenten en fruit. Dit doet het NAGF door te inspireren, te verbinden en nieuwe initiatieven te stimuleren die het gemakkelijker maken om duurzamer en gezonder te eten.

gastblog:

Proeven met je Ogen

Het aanleren van een gezonde leefstijl is net zo belangrijk als leren lezen, schrijven en rekenen. Je hebt er een leven lang profijt en plezier van. Je voelt je fitter, je hebt meer energie, kunt je beter concentreren en je zit lekkerder in je vel als je dagelijks voldoende beweegt en gezond eet.

Een opmerking van kinderen bij het zien van gezonde gerechten boordevol groenten of fruit is maar al te vaak: ‘’Ieuuww!!, dat lust ik niet!’’. Maar na 10 jaar ervaring in het geven van educatieve kookworkshops aan kinderen weet Marianne Koopman, eigenaar van Studio De Kinderkooktuin, inmiddels dat kinderen veel meer lusten dan ze zelf denken. Proeven! Daar gaat het om. De eerste negatieve reacties veranderen dan vanzelf in een veel positievere opvatting.

Smaakontwikkeling begint bij proeven ...