HORECA  RECREATIE  GEZONDHEIDSZORG  ONDERWIJS


Studio De Kinderkooktuin initieert eigen projecten en werkt in opdracht voor de horeca en recreatieve sector, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Opdrachtgevers en samenwerkingen

Studio De Kinderkooktuin werkt graag samen met anderen. Hieronder een greep uit bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen waarmee de afgelopen jaren is samengewerkt.

Horeca en Recreatie
Landal Greenparks.
Taste of Amsterdam / Taste of Kids.
YammYammy Lekker Zeeuws, een initiatief van Zilte Academie Zeeland, Provincie Zeeland en Jong Leren Eten Zeeland. JLE ZLD is een onderdeel van het Rijksprogramma Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Fête de la Nature Utrecht.
Stichting Samen Lachen Rotterdam.


Gezondheidszorg
Provincie Zeeland, Gezond in Zeeland.
ZIZO, onderdeel van Reinaerde

Onderwijs
Gezonde Leefstijl op School GLOS-Educatief.
Jong Leren Eten Zeeland, Jong leren Eten Utrecht, onderdeel van het Rijksprogramma Jong Leren Eten van het Ministerie van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
IVN NME-centra Zeeland.

HZ University of Applied Sciences.
PABO en Alpo Utrecht.
SOON Utrecht Science Park.
Voortgezet Onderwijs in Zuid-Holland, Noord-Brabant.
Basisscholen en Kinderopvangorganisaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland.
Hoogbegaafdheidscentrum De Wereldwijzer.
Weekendschool Petje Af.

Overig
Landgoed Vollenhoven.
NAGF Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.
Veggipedia.


Samenwerkingen en Projecten


klik op het logo ...


Opdrachten en Projecten

Een greep uit opdrachten en projecten waar Studio De Kinderkooktuin de afgelopen jaren aan heeft gewerkt.


Ontwikkeling familie foodworkshops in opdracht van Landal GreenParks

In 2019 ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin familie foodworkshops voor in de restaurants van Landal GreenParks, en trainde managers en shiftleaders Fun & Entertainment van verschillende vakantieparken in Nederland en Duitsland.

Kidsfoodcamp

Studio De Kinderkooktuin ontwikkelde in 2019 de basisopzet voor het outdoor activiteitenspel KidsFoodCamp. Een speciaal op maat te maken spel, bedoeld voor kinderen, jongeren en hun familie, waarbij behendigheid, uithoudingsvermogen en kennis over voeding en de bereiding ervan worden getest. 

KinderMoestuin(les)pakket

In 2013 ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin De KinderMoestuin voor Junior Chefs. Bedoeld voor particulieren en voor het onderwijs (po en vo 1ste jr). Met dit lespakket wordt de hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten en koken zichtbaar. Je kweekt je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereidt daarmee heerlijke gerechtjes.  In 7 smakelijke thema's.

Lespakketten en Producten

Verder ontwikkelt Studio De Kinderkooktuin voor de onderwijssector leuke, creatieve en leerzame producten en lespakketten op het gebied van voeding en koken. Met heerlijke recepten boordevol groenten en fruit.

Het Wintergroenten(les)pakket laat leerlingen in het basisonderwijs kennis maken met groenten, die oorspronkelijk alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren.

DIY Kindermenu  

Ook bedacht Studio De Kinderkooktuin een nieuw concept in het kader van de kookcompetitie YammYammy Lekker Zeeuws KinderMenu. Waarin kinderen het lekkerste gerecht bedenken voor op de kindermenukaart van restaurants in Zeeland, als alternatief voor friet met frikadel, kroket of kipnuggets.

Foodconcept Zilte Soepsteen 

In samenwerking met kinderboekenschrijfster en kunstenares Dieuwke Parlevliet ontwikkelde Studio De Kinderkooktuin De Zilte Soepsteen Kinderkook(les)pakketten.

Naar een oud verhaal over hoe je, als iedereen een steentje bijdraagt, samen iets moois en lekkers kan creëren.

Kinderen maken niet alleen kennis met groenten en kruiden van het land maar ook met zilte producten zoals (gedroogd) zeewier.