BLOG


December 2020  Wat ontzettend leuk! Naar aanleiding van de Instapost over Kwallen SnoepGoed ontving ik van Soulla Christodoulou, een Engelse schrijfster uit Londen, een prachtig gedicht met de titel Jellyfish. 

Nadenkend over wat het schrijven van een gedicht te maken heeft met het koken van een gerecht, besef ik dat er veel meer overeenkomsten zijn dan we misschien in eerste instantie denken.  
Het gaat bij beiden om de mix en de verhoudingen, van woorden bij een gedicht, en ingrediënten bij een gerecht. En zowel bij schrijven en lezen als bij koken en eten spelen gevoel en emotie een rol  
Koken is een ambacht waarin natuur en cultuur samenkomen. Daarnaast is het bereiden van een gerecht ook een creatieve uiting. Net als schilderen, boetseren, muziek maken en verhalen vertellen.  
 
Studio De Kinderkooktuin brengt deze verschillende creatieve vormen samen in innovatieve foodconcepten. Kinderen leren zo spelenderwijs waar het voedsel op hun bord vandaan komt en ontdekken zo nieuwe gezonde pure smaken.  Dat is niet alleen leuk, het is ook ontzettend leerzaam. Je kunt namelijk met het gebruik van ingrediënten een boodschap overbrengen en met een creatief gerecht een verhaal vertellen. Je gaat bewust proeven met al je zintuigen. Maar ook genieten van kunstwerkjes die je op kunt eten. 
En wist je dat het voedsel op je bord dan nog lekkerder smaakt! 


Benieuwd naar het werk van Soulla? Kijk dan op haar website: Soulla Christodoulou

#SoullaChistodoulou #gedichtvoorkinderen #kookeenverhaal #cookastory #eenverhaalopjebord #schrijfkunst #kookkunst #eetbarekunst #kokenenleren #kwallensnoepgoed #jellyfish #kokenmetkinderen