BLOG


September 2013 Studio De Kinderkooktuin heeft Het KinderMoestuin(les)pakket voor Junior Chefs ontwikkeld, voor particulieren en het onderwijs (po en vo (brugklassen)). Met dit lespakket wordt de hele keten van zaaien, verzorgen van plantjes, oogsten en koken zichtbaar. Je kweekt je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereidt daarmee heerlijke gerechtjes.
De bijbehorende recepten zijn heel eenvoudig omschreven en gemakkelijk te bereiden.

Kinderen worden zich bewust waar het eten op hun bord vandaan komt. Ze krijgen waardering voor gezond voedsel en leren nieuwe smaken ontdekken. In zeven voor kinderen aansprekende thema's waaronder Pasta Pesto, Pizza en Hartige Taart, Soep en Stamppot en Zoete Koek en Taart. De pakketten bevatten een plantzak, werkboek, zaden en recepten behorend bij het thema.

 

Ze krijgen interesse voor voedsel omdat ze zelf hebben meegewerkt aan de bereiding van een smakelijk gerecht. Wat is nu leuker dan te zorgen dat kinderen zelf een moestuintje hebben, waar ze groenten en kruiden kunnen kweken, plukken en vervolgens gebruiken bij het koken. Dit vormt de basis voor het KinderMoestuin(les)pakket wat qua omvang behapbaar is en waar oudere leerlingen al helemaal zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan.

Je kunt al starten met zaaien in de eerste maanden van het jaar. Heel simpel met de eenvoudig omschreven tips en adviezen in het KinderMoestuin Werkboek.
Daarnaast staan in het KinderMoestuin Werkboek tips en adviezen om je voedselafdruk te verkleinen, wat eerlijke handel is en hoe je energiezuinig kunt koken. De Kinderkooktuin wil op deze manier een bijdrage leveren aan een meer bewuste en gezondere leefstijl.