BLOG


Oktober 2020 Oktober is dé maand waarin voedsel en duurzaamheid onder de aandacht worden gebracht. Vandaag is het Wereldvoedseldag en Dag van de Duurzaamheid. Vanaf morgen begint dutchfoodweek  (10-17 okt) hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Op 12/10 is het klimaatdag en op 14/10 Nationale Groente en Fruitdag.
In het kader hiervan ontwikkelen wij een educatieve kookworkshop voor kinderen. Over klimaat, duurzaamheid, gezondheid en verbondenheid. Door samen te koken leren over elkaars achtergrond.

 

Door spelenderwijs de informatie aan te reiken wordt het voor kinderen behapbaar. Dat is het idee voor deze toffe kookworkshop met Flatbread, Groenten, Fruit en Peulvruchten in de hoofdrol.

Waarom flatbread? In ontelbaar veel landen op de hele wereld eten kinderen varianten van een plat rond brood of pannenkoek. Van Europa, Azië, Afrika tot Amerika. Het is een gerecht wat kinderen met elkaar verbindt.

Hoe leuk zou het zijn om door samen te koken, te leren over elkaars achtergrond en eetcultuur. De verschillen ontdekken in een overeenkomstig gerecht. Trots zijn op waar je vandaan komt, met respect voor elkaar en voor de aarde.

Het leuke van dit gerecht is dat je in ieder seizoen volop kunt variëren met héél véél verschillende groenten en fruit.

Omdat we gek zijn op kleur mengden we verschillende gepureerde groenten door het beslag. Kruiden en specerijen kun je ook gebruiken om het beslag een kleur te geven.
Voor de topping gebruikten we broccoli, mais, paprika en ui. Daaroverheen strooiden we wat geitenkaas en geroosterde pompoenpitten en peterselie.
De restjes flatbread dipten we in een spread van pompoen, ui, appel, linzen, kaneel, kruidnagel en verse koriander.
En lekker dat het allemaal was !!!

#wereldvoedseldag #dagvandeduurzaamheid
#nationalegroenteenfruitdag #nagf #dutchfoodweek #voedingseducatie #voedselonderwijs #iederkindheeftrechtopgezondeten #klimaatdag #platbrood #flatbread #gezondefoodconcepten #groenten #fruit