BLOG


juni 2023  Het is Zomer!

Zomer dat betekent voor mij lekker vroeg opstaan en zoveel mogelijk buiten zijn. Heerlijk!

Niets is zo fijn als s morgensvroeg genieten van het ontwaken van de natuur, de zon die opkomt, vogels die beginnen te fluiten, insecten die gaan zoemen, de geur van bloeiende planten maar ook de zilte lucht van de Oosterschelde..

Zomer is ook oogsten in de moestuin. En smullen van alles wat de natuur ons te bieden heeft;
Zoals verse kruiden, wilde rucola, eetbare bloemen, snoep tomaatjes, zonnebloempitten. Heerlijk voor in een salade! Maar ook rode en blauwe bessen, kruisbessen, aardbeien,  frambozen, bramen, druiven, kersen … zoveel lekkers, wat een weelde! …. heerlijk in een jam, sap of op een taart, …of gewoon zo uit de hand. Mmmm!
Het fruit en de zonnebloempitten delen we trouwens gezellig met de vogels, … gewoon om ze te bedanken voor de prachtige vogelconcerten.

En na gedane arbeid plof ik neer op een ligbed in de schaduw van de fruitbomen, en geniet ik met een koel glas kruiden-fruitwater van een heerlijk boek.

Dat is voor mij het ultieme zomergevoel!

 

Lezen in een prachtig boek doorweven met overheerlijke gerechten, ze zelf bereiden en daarna proeven van de smaken die horen bij het verhaal. I Love it!

Enthousiast geworden na het lezen van het indrukwekkende historische boek The Summer Will Come ben ik nu begonnen in het boek The Village House van de Engelse schrijfster Soulla Christodoulou. Een prachtig verhaal doorweven met heerlijke Grieks Cypriotische gerechten. Het water loopt je er letterlijk van in de mond.

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met deze hartverwarmende schrijfster uit Londen. Vorige week signeerde Soulla Christodoulou voor mij haar boek The Village House bij Fletcher Strandhotel Haamstede. Wat een eer!

We filosofeerden over plannen voor de toekomst...

 

#zomergevoel #miraclemorning #schoonheidvandenatuur #respectvooralleswatleeft #zonderinsectengeengroentenenfruit #biodiversiteit #plantaardig #lagevoedselafdruk #verhaalmetgerechten #gerechtenmeteenverhaal #kookeenverhaal #boekenlezen #gerechtenbereiden #eetculturen #eettradities