BLOG


Juni 2019 Studio De Kinderkooktuin heeft KidsFoodCamp ontwikkeld in samenwerking met sportdocente en eigenaar van De Buitenles, Hanneke Bergsma. KidsFoodCamp is een op maat te maken outdoor activiteitenspel voor kinderen, jongeren en hun familie, waarbij behendigheid, uithoudingsvermogen en kennis worden getest. Alles draait om samenwerken, gezonde voeding, koken en bewegen in de buitenlucht.

 

Tijdens de nationale Buitenlesdag hebben we een try-out gehouden. En Jeetje, wat worden we blij van de enthousiaste reacties!
Het spel is bedoeld voor in het onderwijs, de recreatieve sector en de gezondheidszorg.
Het KidsFoodCamp spel wordt buiten gespeeld op schoolpleinen, op het strand, in het bos, bij het vakantiehuisje, op de camping, in de (speel) tuin.

 

Wat maakt KidsFoodCamp zo bijzonder?
KidsFoodCamp is een vakoverstijgend spel. Aan de hand van thema's die over de grenzen van vakken heen gaan, leren kinderen en jongeren vaardigheden in samenhang. Ze leren bewegend en samenwerkend van alles over gezonde voeding en koken in samenhang met onderwerpen die met biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, taal, rekenen of cultuur te maken hebben.

Waarom hebben we KidsFoodCamp bedacht?
Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter leert wanneer je beweegt. Heel simpel omdat er meer bloed en zuurstof naar je hersenen gaat als je beweegt. Daarnaast vergroot bewegen tijdens het leren niet alleen het plezier in leren, je leert ook makkelijker en onthoudt langer.

KidsFoodCamp kent verschillende thema's. 
Zo leer je in het KidsFoodCamp Provinciespel aan de hand van actieve spelopdrachten van alles over een bepaalde provincie, van leuke weetjes tot streekeigen producten en typische streekgerechten.