BLOG


Juni 2018 Een Kids Testpanel van 35 enthousiaste junior chefs uit groep 7 en 8 van Brede school Noorderpolder Theo Thijssen uit Zierikzee beoordeelden tijdens schoolkamp de  kinderkook(les)pakketten van de productlijn De Zilte Soepsteen. Naar een oud verhaal over hoe je, als iedereen een steentje bijdraagt, samen iets moois en lekkers kan creëren. Kinderen maken niet alleen kennis met groenten en kruiden van het land maar ook met zilte producten zoals (gedroogd) zeewier.

Leuk om kinderen kennis te laten maken met de smaak van zeewier. Zeewier heeft veel gezonde eigenschappen en de teelt van zeewier belast het milieu weinig: er is nauwelijks grond, zoet water of fossiele brandstof voor nodig. Wellicht een belangrijk ingrediënt voor de toekomst.

De leerlingen beoordeelden de kinderkook(les)pakketten Sushi in a Bowl, Pasta met Zeekraalpesto en Stamppot met een Zilte Twist, op presentatie, bereiding en smaak. Ze beoordeelden de bereiding als eenvoudig en gaven voor de presentatie hoge cijfers. Qua smaak eindigde Sushi in a Bowl met stip op nr. 1, kort gevolgd door de Pasta en Stamppot pakketten. De kinderen waren verbaasd over de smaak van de zeekraal pesto, ze vonden het verrassend lekker. De lamsoor werd wisselend beoordeeld, sommigen kinderen moesten nog wennen aan de smaak terwijl andere er van smulden. Ook over de smaak van het gedroogde zeewier waren de meesten verbaasd. 'Dit smaakt heel erg lekker!' Klik op de link voor vlog KidsTestpanel