BLOG


Januari 2019 Wat een SPANNENDE dag! Al vroeg in de ochtend ging ik op weg naar Zeeuws Vlaanderen waar journalisten van PZC en verslaggevers van het NOS Jeugdjournaal aanwezig waren om opnames te maken van de officiële start van het Wintergroenten lespakket, in het bijzijn van de Burgemeester uit Gemeente Sluis.

In opdracht van NME-centra Zeeland heb ik dit super leuke lespakket herschreven en nieuwe kookopdrachten ontwikkeld.

 

In Zeeuws-Vlaanderen gaan bijna 40 scholen en buitenschoolse opvang met het nieuwe lespakket aan de slag! Ik verzorgde gisteren een kookworkshop voor 22 leerlingen met een paar gerechtjes uit het lespakket.

In opdracht van NME-centra Zeeland heb ik dit super leuke lespakket herschreven en nieuwe kookopdrachten ontwikkeld.
Het lespakket laat leerlingen kennis maken met groenten, die oorspronkelijk alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren. De midden- en bovenbouwleerlingen verdiepen zich ook in de vraag waarom het gezonder en duurzamer is om producten uit de regio en van het seizoen te eten.

Het lespakket is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland en Jong Leren Eten, een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Klik hier voor het filmpje