BLOG
Augustus 2020 Voor Veggipedia schreef ik een gastblog met de titel 'Proeven met je Ogen', over het enthousiasmeren van kinderen voor het proeven van gezonde gerechten boordevol groenten en fruit, over het belang van smaakontwikkeling, pure smaken ontdekken en leren waar het eten op je bord vandaan komt.
Smaakontwikkeling begint bij proeven. Hoe eerder kinderen leren proeven hoe makkelijker ze nieuwe smaken leren ontdekken en waarderen.
Minder zout, minder suiker en minder vet eten is niet moeilijk. Het is een kwestie van gewenning. Het begint bij kennis maken met de smaken zoet, zout, zuur, bitter en umami uit puur en onbewerkt voedsel. Deze smaken vormen de basis voor smaakontwikkeling.
Veel smaken die kinderen tegenwoordig aangeboden krijgen bestaan uit kunstmatige smaakstoffen uit bewerkte producten. De supermarkt ligt er vol mee. Het zijn makkelijke smaken die het leren waarderen van gezonde pure smaken negatief beïnvloed...
Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk op Veggipedia.