GEZOND  ETEN  IS  LEKKER


Voeding ligt aan de basis van Gezondheid

Spelenderwijs informeren, enthousiasmeren en stimuleren

Het aanleren van een gezonde en duurzame leefstijl is net zo belangrijk als leren lezen, schrijven en rekenen. Je hebt er een leven lang profijt en plezier van.

Het vormt de basis voor een gezonde, (h)eerlijke en groene wereld waarvan kinderen de toekomst zijn. 

Voeding ligt aan de basis van gezondheid. Als je dagelijks gezond eet, en daarnaast voldoende beweegt, voor voldoende ontspanning zorgt en voldoende slaapt, voel je je fitter. Je hebt meer energie, je kunt je beter concentreren en je zit lekkerder in je vel.
Daarnaast draagt het produceren en consumeren van voedsel met respect voor mens, dier en milieu bij aan een gezonde planeet. 

Innovatieve foodconcepten
Door middel van originele en fantasierijke foodconcepten, producten en lespakketten leren kinderen en hun familie spelenderwijs waar het voedsel op hun bord vandaan komt en hoe je heerlijke gerechten bereid die passen binnen een bewust en verantwoord voedingspatroon. Zo stimuleer je het proeven en ontdekken van gezonde pure smaken. 

Studio De Kinderkooktuin wil kinderen en families spelenderwijs enthousiasmeren, stimuleren en informeren over gezonde en duurzame voeding.

Door middel van creatieve foodconcepten wordt de informatie behapbaar.

 

Voedselvaardigheden leren in samenhang

Kinderen krijgen informatie over voeding in relatie tot landbouw, natuur, gezondheid, cultuur, identiteit, kunst, geschiedenis, milieu, klimaat en duurzaamheid. Denk hierbij aan onderwerpen als schijf van vijf, voedselafdruk, voedselverspilling, voedselketen, seizoenen, eetculturen en tradities, eetbare kunst, eten in de (schilder)kunst, streekgerechten, feestgerechten, herkomst, eerlijke handel en biologische producten.

 

Interesse in voedsel door zelf te doen

Studio De Kinderkooktuin is 10 jaar geleden gestart met het organiseren van educatieve kookworkshops en het geven van gastlessen in het onderwijs (po en vo) en de kinderopvang, voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 2-16 jaar. Het bleek een succesvol concept. Kinderen kregen interesse voor het voedsel omdat ze zelf hadden meegewerkt aan de bereiding van een smakelijk gerecht.

Inmiddels richt Studio De Kinderkooktuin zich volledig op het ontwikkelen van originele foodconcepten. Van creatieve familie foodworkshops tot fantasierijke en leerzame food-spellen en educatieve lespakketten. Voor kinderen vanaf 2 jaar,  jongeren tot 16 jaar en families. 

Aan de hand van innovatieve foodconcepten leren kinderen, jongeren en families van alles over voedsel en de bereiding van gezonde en duurzame gerechten.
Spelenderwijs leren en plezier hebben zijn hierbij de belangrijkste ingrediënten.