ONTWIKKELSTUDIO


Ontwikkeling innovatieve foodconcepten

Voedselvaardigheden leren in samenhang

Studio De Kinderkooktuin ontwikkelt innovatieve foodconcepten voor kinderen, met (zee)groenten, fruit en peulvruchten in de hoofdrol. Het proeven en ontdekken van gezonde pure smaken wordt spelenderwijs gestimuleerd.

Aan de hand van originele en fantasierijke foodconcepten leren kinderen, jongeren en families spelenderwijs voedselvaardigheden in samenhang met verschillende onderwerpen. Ze krijgen informatie over voeding in relatie tot bijvoorbeeld kunst, cultuur, identiteit, landbouw, natuur, gezondheid en duurzaamheid. Denk hierbij aan onderwerpen als schijf van vijf, voedselafdruk, eetculturen en tradities, streekgerechten, feestgerechten, eetbare kunst, voedselketen, seizoenen, herkomst, voedselverspilling, eerlijke handel en biologische producten.
Daarnaast oefenen jonge kinderen met de foodconcepten spelenderwijs de vaardigheden lezen, rekenen en schrijven.

Door middel van creatieve foodconcepten wordt de informatie behapbaar.

FoodLab

In het foodLab worden de in de studio ontwikkelde foodconcepten in samenwerking met kinderen getest.

Opdrachtgevers en samenwerkingen

Studio De Kinderkooktuin werkt graag samen met anderen. Benieuwd met welke bedrijven, overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen en personen de afgelopen jaren is samengewerkt?